......

Quiz: Do you understand your mood?


Mood is a word that refers to an individual's emotional state, it is an element that is easily affected by external factors and sometimes difficult to recognize. Answer the following multiple choice questions to see how well you understand your mood.

1. Is music always helping to improve your mood?


True False Answer: False
Music can improve your mood, but it depends on what you are listening to. In a recent study, volunteers' mood improved when they listened to Mozart, but their mood remained unchanged when they listened to other instruments. Notably, their mood worsened when they listened to the music of the Holocaust movie “Schindler’s List”.
Nghe nhạc
Nghe nhạc sẽ ảnh hưởng tích cực hoặc tiêu cực đến tâm trạng

2. Which of the following foods are believed to have a positive effect on mood?


Olive oil Salmon Walnuts All foods above Answer: All foods above
A recent study found that people who consume more olive oil are less likely to be depressed. Salmon and walnuts are good sources of omega-3 fatty acids, and evidence from several studies has suggested that these essential fatty acids may have mood-enhancing properties. Some studies have also shown that the high-calorie foods we often consume during times of stress or anxiety can also be a kind of "natural reward" that helps the body reduce reactions. stress.

3. How will interacting with strangers affect your mood?


Has no effect Makes mood better Makes mood worse Answer: Makes mood better
A study from the University of British Columbia found that even brief interactions with strangers also tends to improve people's mood. The researchers hypothesized that all people tend to try to impress strangers and try to act cheerful around them. This has the effect of making you feel better.
Gặp gỡ
Việc trò chuyện với người lạ rất có ích trong việc cải thiện tâm trạng

4.You are more likely to catch someone lying if you are in which of the following moods?


Good mood Bad mood Neither good nor bad Answer: Bad mood
Australian researchers conducted a study on the effect of mood on cynicism and trust. The results have shown that people in a good mood tend to be more trusting and those in a bad mood are more skeptical. As a result, people in a bad mood are more likely to spot someone cheating, while people in a good mood are more likely to be cheated.

5. Is mood contagion true or false?


True False Answer: Yes
A recent study shows that we can get a sense of happiness from those around us who are happy or become more depressed if we surround ourselves with depressed people. Everyone's happiness depends on the happiness of others with whom they are connected.

6. Exercise can improve your mood by


Create new neurons Increases brain blood flow Increases Dopamine levels All of the above
Answer: All of the above
Studies have shown that exercise can help create new cells new neurons in the brain, increasing blood flow to the brain and increasing levels of important mood-regulating chemicals in the brain such as dopamine and serotonin.
Tập thể dục
Tập thể dục thường xuyên giúp duy trì tâm trạng tích cực

7. As we age, are we more likely to be in a bad mood than right or wrong?


True False Answer: False
Some studies have shown that in the elderly they tend to highlight the positive. The researchers speculate that as people begin to realize that their life span is limited to only a few years, they will make conscious or subconscious decisions to focus more on positive thoughts. . Another possibility is physiological, that as people age, the part of the brain involved in emotions is more likely to be activated in response to positive images and less activated in response to positive images. negative photo.

8. Smokers who quit, will they be in a more gloomy mood right or wrong?


True False Answer: False
While it is true that smokers may feel irritable when they are trying to quit, a Brown University study found that smokers reported being in a mood much better after they successfully quit. However, if they tried to quit smoking but failed, their mood became much darker.

9. If you're in a good mood, you're more likely to:


Rational Superstitious Risk aversion None of the above abilities Answer:Superstitious
According to a study in the journal Personality and Social Psychology, people in a good mood are more likely to be superstitious than those with low self-esteem. bad mood. The researchers speculate that happy people tend to do things their own way even when it doesn't make sense because whatever they do makes them happy.
Tâm trạng vui vẻ
Người có tâm trạng vui vẻ có khả năng mê tín hơn những người khác

10. Is it true or false that a change in the weather can change the mood?


True False Answer: True
Many studies confirm that people's moods can be significantly affected by weather. Sunshine is associated with good mood, and early spring fatigue seems to be a real phenomenon due to warmer temperatures in late winter.

11. Seasonal affective disorder is a mood disorder that occurs on:


Spring Summer Winter All seasons above Answer: All seasons above
Seasonal affective disorder (SAD ) is a mood disorder that usually occurs in winter but can occur at any time. any time of the year. It seems to be related to the body's response to different amounts of sunlight, so it tends to occur when the days are shorter in winter or at other times of the year when it's cloudy. often.

12. What percentage of US adults have a mood disorder?


1.5% 6.5% 9.5% 14% Answer: 9.5%
According to the National Institutes of Mental Health, 9.5% of American adults each year have a mood disorder that includes having at least one type of condom. including depression , psychosis and bipolar disorder . Anxiety disorders are a separate category, affecting 18.1% of adults in the United States.
Không lơ là với rối loạn tâm thần sau sinh
Tỷ lệ người bị rối loạn tâm thần ngày cả tăng trên thế giới

13. Depression can be distinguished from normal feelings of sadness or pessimism through:


Symptoms Severity of the Condition Duration All of the above Answer: All of the above
Depression is distinguished from normal mood swings by severity, symptoms symptoms and duration of the disorder. You should consult your doctor if symptoms persist for more than two weeks or if they significantly impair your normal activities.
Hope the above quiz has helped you better understand your mood, if you feel that your mood is not improving well, you should go to a medical facility, a hospital with a specialty in psychology for examination and treatment.

Để được tư vấn trực tiếp, Quý Khách vui lòng bấm số HOTLINE hoặc đăng ký lịch trực tuyến TẠI ĐÂY. Tải ứng dụng độc quyền MyVinmec để đặt lịch nhanh hơn, theo dõi lịch tiện lợi hơn!


Reference source: webmd.com

1 lượt đọc

Dịch vụ từ Vinmec

Bài viết liên quan